VW Golf R32

Razvojem prvih GTI modela Golfa, vodeći ljudi VW kompanije su primetili veliku potražnju porodičnih automobila sa performansama sportskih mašina. Pošto GTI motor sa godina nije preterano napredovao, inžinjeri su dobili zadatak na naprave neku bitnu promenu u razvoju sportskih verzija Golfa, jer su se prilikom kupovine sve više tražile jače verzije ovog VW modela. Tako je nastao novi V6 motor,  3.2-litarski benzinac sa 4MOTION tehnologijom, tj. pogonom na sva četiri točka.

Prvi R32 motor ubačen je u Golfa 4, i pokazao je vrhunske performanse, ali je sledećom generacijom Golfa ovaj motor postao ono pravo, što su želeli u VW. Pa ću tako i ja pisati o Golfu 5 sa R32 motorom, i o njegovim karakteristikama.

Golf-r-32-velika2

Golfov sportista se ne razlikuje preterano od obične „petice“. Na prvi pogled, može se videti velika prednja maska, oivičena srebrenim rubom, sa R32 oznakom. Linija automobila je gotovo ista kao obična verzija, osim zadnjeg dela na kojem se vide dva izduvna završetka postavljena jedan do drugog na sredini automobila. Veće promene se vide na točkovima, pošto su stavljene aluminijumske felne 18-ice, a i u visini automobila, jer je od obične verzije niži za čitavih 42 mm.

Golf-r-32-velika

Kada se pogleda enterijer ovog Golfa, i na najsitnijim detaljima se vodilo računa da to izgleda elegantno i sportski. Pa su tako sitni delovi od plastike (razni prekidači) veoma fino uradjeni i nežni na dodir, i svi su oivičeni hromom, dok su papučice cele hromirane i utisnut je znak R32 kao i na volanu, menjaču, pragovima… Takodje veoma bitna stavka u enterijeru su i sportska sedišta, koja su veoma udobna i koja takodje imaju oznaku R32 i u full opremi su kožna.

Golf-r-32-velika1

Kao i kod novijih generacija Golfa, standardni nivo opreme obuhvata unapređeni klima uređaj, elektronske prozore i retrovizore, automatsko paljenje farova, senzore za kišu, putni računar, dok je novitet u ovom automobilu prednja svetla bi-ksenon i zatamnjena stakla, ukoliko vi to želite.

Naravno najveća promena je motor, koji je znatno brži i jači od GTI-ja, i koji pokreće 250 KS. Pa tako ovaj motor brzinu  od 0 do 100 km/h razvije za 6,5 sekundi ako se sa njim u kompletu manuleni menjač, a u slučaju DSG menjača vreme za koje ovaj automobil stiže do 100 km/h je oko 6,2 sekunde. Brzina je elektonski ograničena na 250 km/h za obe vrste motora. Velika zapremina motora omogućava razvoj veće snage pri nižim obrtajima, tako da Golf R32 znatno ubrzava u svakom od šest stepeni prenosa. Jedan deo koji je možda nebitan, ali koji privlači prave zaljubljenike ovakvih automobila je i sjajno odrađen izduvni sistem koji pri naglom dodavanju gasa proizvodi snažan zvuk koji vas podseća da je ispod haube prava „zver“. :)

Golf-r-32-velika3

U vožnji ovaj automobil je dosta stabilniji i sigurniji od običnih verzija, pre svega zbog 4MOTION sistema. Sastavni deo ovog sistema su  Haldek kvačila, koja ravnomerno raspoređuju snagu na prednju i zadnju osovinu. Pošto su Haldek kvačila elektronski kontrolisana, tako su povezana sa bezbednosnim sistemima ABS, ESP… Ceo taj sistem omogućava ovom automobilu da iskoristi svu svoju snagu (250 ks), bez rizika od proklizavanja kako na otvorenom putu, tako i u krivinama. Takođe pomoć pruža i elektro-mehanički servo volan, koji kontroliše pokrete u kritičnim situacijama. Preporuka je ne stavljati nisko-profilne gume, jer mogu izazvati buku u kabini automobila.

Na kraju može se reći da je VW sa ovim modelom uradio ono što se od njih i očekivalo. Kao i većina ranijih modela i ovaj R32 je osvojio maksimalnih pet zvezdica na EuroNCAP testu. Poseduje sve sisteme za bezbednost i zaštitu putnika od vazdušnih jastuka za vozača i suvozača, bočnih jastuka, do ABS-a i ESP-a sa elektronskom blokadom diferencijala i kontrolom proklizavanja.