Volkswagen u Ženevi predstavlja Arteon

Avangardistički Gran Turismo, Volkswagen Arteon imat će svjetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi.
Ovaj novi fastback model pozicionirat će se iznad Passata će se uz naglašen emocionalni pristup pripadati višoj srednjoj klasi automobila.

Volkswagen Arteon (2)

U najvažnije elemente dizajna karizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila u kojemu se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju s kromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora. Markantno područje u razini ramena također definira stil ovog modela. Arteon nastavlja stopama modela Volkswagen CC, a postojat će dvije jake verzije plug-in hibrida. Slabija verzija će biti usmjerena na manju potrošnju goriva dok će jača verzija uz 80 kWh bateriju i 190 KS ciljati prema performansama.

Dizajneri i kreatori Arteona imali su zadatak spojiti avangardistički dizajn s visokom varijabilnošću, a rezultat je arhitektura unutrašnjosti s izuzetnom unutrašnjom visinom vozila i mnoštvom prostora za noge na svim sjedalima koja je neočekivano prostrana za ovaj oblik karoserije.

Sustavi potpore za vozača najnovije generacije stižu s novim modelom Volkswagen Arteon – premijerno će biti predstavljeni detalji opreme koji su do sad bili rezervirani samo za višu klasu automobila.

Volkswagen Arteon (1)