Volkswagen Passat b1

VW Passat, automobil koji je na našim prostorima dobio status legende, ima kriminalnu prošlost. U moralnom smislu, naravno.

Pogledajte dokaze, pa odlučite ima li potrebe za izricanjem kazne.

Mnogi bi želeli da ga imaju, pojedinci ga obožavaju, a ima i onih koji ga mrze iz raznih razloga.

U svakom slučaju, ostaje činjenica da je iz generacije u generaciju podizao standarde, pomerao granice i snažno uticao na konkurenciju, iako je neretko koristio prečice.

Prva generacija: B1 (1973 – 1981.)

Passat prve generacije lansiran je 1973. godine, u četiri verzije: sedan sa 2 vrata, sedan sa 4 vrata, hečbek sa 3 vrata i hečbek sa 5 vrata.

Karavan sa 5 pojavio se 1974.

Za izgled automobila bio je odgovoran slavni italijanski dizajner Đorđeto Đuđaro. Bio je to jedan od najsavremenijih automobila svog vremena.

Ispod lima se, međutim, krio Audi 80, predstavljen godinu dana ranije. Naime, Volkswagen je 1964. godine kupio 50% kompanije Auto Union, u čijem je vlasništvu bila i marka Audi, a 18 meseci kasnije i njen ostatak.

Pošto je, uslovno rečeno, VW kupio Audi, donet je plan o korišćenju istih komponenti u različitim modelima te dve automobilske marke. Tako je prvi Passat u bliskom srodstvu sa modelom Audi 80, a Polo sa modelom Audi 50.

Stoga zli jezici i govore da je Passat oteo tehonologiju Audiju.

Ovaj potez je obezbedio dugoročnu profitabilnost. Ford Taunus/Cortina i Opel Ascona dobili su opasnog rivala.

Platforma na kojoj je baziran prvi Passat ima oznaku B1. Četvorocilindarski motori sa 1.3, 1.5 i 1.6 litara, koje je takođe koristio Audi 80, bili su postavljeni uzdužno, u kombinaciji sa četvorostepenim manuelnim ili trostepenim automatskim menjačem.

„Zatezanje bora“ je obavljeno 1977. godine, a 1979. počela je ugradnja 1.5 litarskog dizel motora sa 35 kW (48 KS).

Dizelaš je mogao da ubrza do 100 km/h za 19,4 sekunde, oko šest sekundi sporije od snažnijeg benzinca.

Preuzeto sa: b92