Seat Leon (2005.-2013.)

 

Opis

Druga generacija Seat Leona na tržištu je od 2005.godine. Isto kao i kod prethodnika, platforma ovog hatchbacka temelji se na platformi A4 Volkswagen grupe vozila. Što se tiče tehnologije postoje sličnosti sa Audi A3 te VW Golf. Podvozje Seat Leona tvrđe je od podvozja u Golfu. Sportski duh novog Leona naglašen je njegovim coupe izgledom: vjetrobransko staklo se strmo uzdiže prema gore, krovna crta se u luku spušta prema dole, dojam da ne postoje zadnja vrata postignut je sakrivenim ručkama u samom okviru vrata.Stražnjim djelom vozila dominiraju velika vrata prtljažnika i diskretni spojler s trećim kočionim svjetlom.
Unatoč značajnom povećanju dimenzija ( 4,315 mm duljina, 1,768 mm širina, 1,445 mm visina, 2,578 mm međuosovinski razmak) Seat Leon zadržao je dinamičan dizajn kojeg potpisuje Walter de Silva.

Kod druge generacije Seat Leona svi motori, bez obzira da li benzinski ili dizelski, su četiri cilindarski i uobičajeno dolaze sa turbopunjačem.
Početni benzinski motor je 1.6-litarski sa indirektnim ubrizgavanjem i 102 KS. Motor osigurava zadovoljavajuće performanse zahvaljujući 148 Nm okretnog momenta dostupnog od 3.800 okr/min. 2008.godine u prodaju je lansiran 1.4 TSI benzinski motor sa turbopunjačem i 125 KS.
Dostupan je i benzinski 2.0-litarski motor sa FSI- tehnologijom izravnog ubrizgavanja i 150 KS. Najsnažniji benzinski motor je 2.0 TFSI motor sa turbopunjačem i 200 KS. Ovaj motor ima maksimalni okretni moment od 270 Nm koji stoji na raspolaganju od 1800 do 5000 o/m što omogućuje Leon-u da postigne maksimalnu brzinu od preko 220 km/h.
Početni dizel motor je 1.9 TDI i 105 KS- koristi se i kod VW automobila i iako pruža dobre performanse prilično je bučan. Najekonomičniji dizel motor sa najboljim performansama je 2.0 TDI sa 140 KS, iako je kao i slabija verzija motora dosta bučan, pogotovo pri većim brzinama. 2010.godine 1.9 TDI dizel motor zamjenjen je 1.6-litarskim TDI motorom.
Najaktraktivnja izvedba je Seat Leon FR 2.0 TFSI sa 200 KS koji ima istu mehaniku i sportsko podvozje kao Golf GTI i Škoda Octavia RS. Oznaka FR označava Formula Racing. Odlična mehanika upotpunjena je šest stupanjskim mjenjačem, sportskim podvozjem i vrhunskom sportskom opremom, s metalnim papučicama i dubokoprofiliranim sjedalima. Platforma s razmjerno kratkim osovinskim razmakom (258 cm) je za ovakav tip automobila prednost jer osigurava veću okretnost i bolju dinamiku vožnje. Njegova jeftinija cijena u usporedbi s Golfom GTI i Audijem A3 vidljiva je u unutrašnjosti jer su plastika i obloge manje kvalitetne nego u spomenutim konkurentima. Zbog moćne mehanike i bogate opreme, dojam je bolji nego kod osnovnog modela. U vožnji nema škriputanja i vibriranja. Motor je benzinski, redni , 4-cilindarski, hlađen tekućinom, ugrađen sprijeda poprijeko s dva bregasta vratila u glavi (zupčasti remen), četiri ventila po cilindru, direktnim ubrizgavanjem , turbopunjačem i intercooler-om.

Paketi opreme kod Seat Leona druge generacije su : Reference, Stylance ,Sport i Sport Up . U serijsku opremu uključeno je: klima uređaj, prednji električni podizači stakala, šest zračnih jastuka, ABS, električno podesivi i grijani bočni retrovizori u boji vozila, daljinski upravljač centralnog zaključavanja, radio/CD uređaj sa 6 zvučnika, vozačevo sjedalo podesivo po visini, preklapanje naslona stražnje klupe. Na Euro NCAP crash testu Seat Leon osvojio je ocjenu četiri.

Preuzeto sa: automane.com