Novo sportsko sedište skrojeno za Insigniju GSi

Uobičajeno je da proizvođači automobila kupuju sportska integralna sedišta od specijalizovanih snabdevača. Međutim, to nije slučaj sa Insignijom GSi za koju su sedišta razvijena upravo u kompaniji Opel.

Kako kažu u nemačkom proizvođaču, reč je o najnovijem dostignuću u tehnologiji sedišta sa lateralnom podrškom, sa većim komforom pri dugim putovanjima.

Sportska mašina za entuzijaste: Insignia GSi / FOTO

Ova sedišta ugrađuju se u modele Opel Insignia GSi i GSi Sports Tourer i opremljena su funkcijama ventilacije, grejanja i masaže, a sadrže i podesive bočne jastučiće.

Sedišta imaju visoki leđni naslon, sa integrisanim naslonom za glavu. Karakteriše ih postavka trake sigurnosnog pojasa u visini ramena, što nije uobičajeno rešenje za integralna sportska sedišta.

Kupci takođe mogu da biraju između dve premijum kombinacije kože, dok naslone ukrašava diskretni GSi logo.

Stiže još jedan GSi: Sportska Insignia karavan

Dužina, dubina, udobnost jastučića i ugao naslanjanja sedišta, mogu biti podešavani električnim putem. Vazdušni jastučići četvorosmerne lumbalne podrške, uz varijabilnu bočnu potporu, takođe se aktiviraju električnim putem.

Sva ova podešavanja mogu da se memorišu putem dugmeta – samo dubina sedišta mora biti podešena ručno. Ventilacija i grejanje su integrisani u jastučiće i leđni naslon.

Pored toga, vozač može da uživa u masaži leđa.

Preuzeto sa: b92