Nova Mazda CX-5 debituje u Evropi

Druga generacija Mazdinog SUV modela sa kojim je započela era “Kodo” dizajna ovog proizvođača, imaće evorpsku premijeru na predstojećem auto-salonu u Ženevi.

Novi CX-5 prvi put se pojavio u javnosti na sajmu automobila u Los Anđelesu, u novembru 2016, a četiri meseca kasnije imaće priliku da ga vidi i evropska publika.

Mazda nije želela da se uljuljka i dozvoli da dizajn prvog CX-5 prerano zastari, pa je nakon samo 5 godina od lanisranja prve generacije, predstavila njegovog naslednika. Osnovni stilski koncept je očuvan, ali je SUV primetno modernizovan, po ugledu na modele CX-3 i CX-9 (nije dostupan u Evropi).

Značajno je izmenjena i unutrašnjost. Uz redizajnirani volan i novu instrument tablu, u potpunosti je redefinisan oblik i položaj ekrana multimedijalnog sistema, koji je izmešten na vrh centralne konzole, kao kod ostalih novih Mazdi.

Novi su i ventilacioni otvori i ostale komande u kokpitu, a tek kada se uporede fotografije starog i novog enterijera, vidi se koliko su velike razlike između dve generacije CX-5.

Nakon ženevske premijere, novi model u prodajne salone u Evropi stiže u leto 2017, ali za sada nije poznato koji će motori biti u ponudi na Starom kontinentu.

Prilikom predstavljanja u Los Anđelesu, Mazda je najavila da će, u zavisnosti od tržišta, paletu pogonskih jedinica sačinjavati 2.2 litarski Skyactiv-D dizelaš, kao i 2.0 i 2.5 Skyactiv-G benzinci.

Preuzeto sa: b92.net