Mercedes Benz S Klasa

Novi svetlosni potpis
Prezentacija restilizovanog modela održava se za belosvetke neovinare punih mesec dana na relaciji hotela „Dolder grand“ u Cirihu i aerodroma u Nojhauzen ob Eku, u susednoj Nemačkoj. Ni jedna lokacija , pa i ruta koja ih povezuje nisu izabrani slučajno.

Restilizacija S klase za 2017 podrazumeva detaljnu izmenu na 6500 komponenti. Čak i dugme za pokretanje motora, ima novi dizajn gravure. Da li bolje „pali“ stvar je subjetivnog utiska.

Prođimo za početak one obavezne teme tačnije opšta mesta kada nam prezentuju novi model. Recimo, tema „Izmenjena je maska hladnjaka“.

Marketinška agencija će da sroči a dizajner će na prezentaciji da sa promptera izražajno pročita objašnjenje šta je on time hteo da kaže: „Nove linije još više komuniciraju spoj elegancije i snage . . .“

– „Zašto to onda niste rekli još u startu pre 4 godine ?“, verovatno bi upitao neki cinični stend ap komičar, jer i prethodni je bio i dinamičan i snažan.

Zapravo uz redizajn maske hladnjaka, spolja gledano, najvidljivija izmena dogodila se na svetlosnoj grupi. U kombinaciji sa izuzetnim MULTIBEAM LED FAROVIMA , S – Klasa dobija tri upadljive svetlosne baklje kao ekskluzivni potpis ispod svog dizajna.

Spa zavera
Prezentacije novih automobila, neretko su skup pažljivo orkestriranih suptilnih poruka pripadnicima sedme sile. Od momenta čekiranja na recepciji hotela „Dolder Grand“, pa dok vas ne otprati do vaše sobe, službenik hotela iskoristiće svaku priliku da vam u ćaskanju spomene da obaveno posetite spa centar. Iste će se teme u par navrata dotaknuti i domaćini iz Mercedesa.

Zapravo S klasa je jedan od retkih automobila čija je recenzija sa zadnje klupe podjednako bogata detaljima kao i ona koja se tradicionalo sprovodi za volanom.

Konvencionalani nasloni za glavu izgleda više nisu dovoljni za vrhunsku udobnost. Njih sada dopunajvaju jastučići, strogo poverljivog sastava. Ovo je definitvno nešto najudobnije u čega je glava vašeg izveštača do sada uronila tokom sedenja u bilo kom automobilu.

Sedenje u S-klasi može imati i ozbiljnu notu ležanja ili polu ležanja budući da zadnja „Executive“ sedišta poseduju deo koji se izvlači, kako bi se noge mogle u potpunosti opružiti.

Zvučni sistem “Burmester® High-End 3D Surround Sound” izlazne snage 1520 vati obogaćen je zvučnikom na kontrolnoj table, na plafonu vozila i sa dva zvučnika na bočnim zidovima. Zanatski pristup ovog audio sistema ogleda je u jednom estetski neodoljivo zakomplikovanom detalju. Visokotonci ugrađeni u A stub, prilikom aktivacije izlaze iz stuba u radni položaj, kako bi se školski kvalitetno obavilo rasprostiranje zvučnih talasa.

Mercedes je prvi proizvođač automobila koji je uspeo da umreži klimatizaciju, ambijentalno osvetljenje, audio sistem, funkcije sedišta (provetravanje grejanje, masaža) i raspršivače mirisnih aroma .

Reč je softverskoj kombinaciji zvanoj “”Energizing kontrola udobnosti”, koja prilagođava ambijentalno osvetljenje i ostale parametre, u odnosu na izabranu muzike ili obratno. Mirisi, boje, opuštanje, udobnost, toplota oko tela,… šta ono rekoše da posetim u hotelu ? Spa ? Nema potrebe, evo ga moj lični Spa!

Uz sve što pristaje, vrhunskoj udobnosti VIP putnika, uključujući, bežično punjenje mobilnih telefona, S klasa nudi nešto nalik virtuelnom batleru. Korisnici portala „Mercedes me“ preko usluge „Concierge“ imaju pristup velikom broj personalizovanih usluga, kao što su rezervacije hotela, restorana ili karata za operu. Sve komande ambijentalne udobnosti (od podešavanja sedišta, preko sadržaja na LCD ekranima, osvetlenja eterijera . . .) objedinjene su na jednom daljinskom upravljaču.

Za savršen ambijent

Još više motora
Na planu motoristike izdvajaju se tri noviteta. Sa kombinovanom potrošnjom već od 5.5 litara na 100 km (tako tvrdi Mercedes) kao šampion ekonomičnosti nameće se novi šestocilindarki turbo dizel motor. On se nudi u dve opcije, sa 286 ili 340 ks i u zavisnosti od snage nosiće i različite oznake S 350 4Matic ili S 400 4Matic.

Deaktivacija cilindara radi smanjenja potrošnje goriva, u ovom slučaju čak četiri, smešta novi V8 bi turbo benzinac među najštedljvije agregate svoje vrste. Pod oznakom 550 4Matic, S klasa opremljena ovim motorom na polaznu liniju stiže sa 469 ks i 700 Njutn metara obrtnog momenta. U AMG izdanju iz ovog četri litarskog bloka izvlači se masivnih 612 ks.

Pored postojećih i već pomenuta 2 nova motora, Mercedesovom bestseleru među top limuzinama, dodat je i jedan linijski šestocilindarki benzinski agregat.

Armaturni displej ili dva

Novost na ovom motoru je električni sistem od 48 volti. Visoka voltaža omogućuje ugradnju integrisanog generatora za startovanje motora. Pored toga omogućen je rad spoljnih sistema kao što su pumpa za vodu i kompresor klima uređaja bez upotrebe prenosnog remena. U zavisnosti od verzije, ovaj motor razvija 367 ili 435 ks. „V8 snaga u linijskom šestocilindarskom pakovanju, sa potrošnjom četvorocilindarske jedinice“, sa ponosom ističu njegovi konstruktori.

Pregled modela
– S350d 4Matic 6 cilindara,turbo dizel, redni / 2925ccm/ 286 KS/ 600 Nm/ 6,0 sekundi/ 145gr/km CO2
– S400d 4Matic 6 cilindara,turbo dizel, redni / 2925ccm/ 340 KS/ 700 Nm/ 5,4 sekundi/ 145gr/km CO2
– S450 4Matic 6 cilindara benzinski, redni / 2999ccm/ 367 KS/ 500 Nm/ 5,1 sekundi/ 150 gr/km CO2
– S560 4Matic V8,benzinski,/ 3982ccm/ 469 KS/ 700 Nm/ 4,9 sekundi/ 198 gr/km CO2
– S63 AMG 4Matic V8, benzinski, / 3982ccm/ 612 KS/ 900 Nm/ 3,5 sekundi/ 279 gr/km CO2

Novost je i devetostepeni automatski menjač, koji polako istiskuje skoro deceniju neprikosnoveni 7G – tronic.

Executive sedišta
9G-Tronic

Genijalnost njegove konstrukcije ogleda se u tome da su zadržene dimenzije i težina a dodata dva stepena prenosa. Konverter obrnog momenta zamenjen je mokrim kvačilom. Odaziv je osetno bolji zbog direktnog dotoka snage na zadnju osovinu.

Novo kod 4 matic-a Plus je spliter obrnog momenta. On donosi mogućnost prebacivanja snage od 0 do 100% na zadnju osovinu. Tu je naravno i idealna raspodela 50:50.

Ukoliko je potreban, pogon na sva 4 točka je zagarantovan. Na pravcu je dostupan 4X2 pogon koga prati veća ekonomija potrošnje goriva. Novi menjač jedan je od ključnih elemenata tehnologije koja, primera radi, omogućuje izdanju AMG S 63 4Matic da ostvari sprint do stotke za 3.5 sekundi.

Executive sedišta

Na korak od autonomne vožnje
Kao što su to najavljivali brojni koncepti ranijih godina, komandna tabla pretvara se u jedan kontinualni horizontalni displej. To je postignuto postavljanjem, ispod zaštitnog stakla, dva displeja jedan pored drugog. Digitalizovana komandna tabla pruža mogućnost personalizacije prikazivanja informacija. Ove 2017, na sve više testiranih modela, evidento je da je „head up“ displej napredovo, kako po oštrini same slike, tako i jasnoći rasporeda prikaza informacija. S klasa je u samom vrhu ovog trenda.

Sistemom za informacije i zabavu može se rukovati i pomoću displeja osetljivog na dodir i komande na središnjoj konzoli, kao i pomoću govornih komandi LINGUATRONIC sistema. Govorne komande se po prvi put koriste i za funkcije vezane za sam automobil. Sistem prepozanje čak 450 govornih komandi. Nažalost, nisu nam na prezentaciji obezbedili Džek Rasel terijera, pa nisam mogao da uporedim ko više razume.

„Intelligent drive system“ uz unapređenja na tehnologijama radara, kamere i navigacije, omogućava S klasi da održava putanju unutar saobraćajnih traka, održava rastojanje u odnosu na vozila ispred, pa čak i obilazi drugo vozilo za čega je potrebno samo uključiti migavac.

Inteligent drive na delu

Sistem inteligentne vožnje, aktivira se parlaleno sa uključivanjem tempomata. Mali beli volan na „head up“ displeju se zazeleni i zabava može da počne. Volan detektuje da li se nalazi u rukama vozača ili ne. Neko vreme će veselo voziti auto, ali onda će ikonica potsetiti vozača da ipak vrati ruke na volan. Čak i ako vozač to ne učini odmah, sistem će i dalje ostati aktivan.

Dve su suituacije delimično poljuljale moju veru u nepogrešivost ovog sistema. Dešalvao mi se da prilikom smanjivanja brzine na tempomatu nehotično isključim ovaj sistem. Drugom prilikom, S klasa je na račvanju puta izvela savršeno odvajenje na levo, da bih na navigaciji primetio da je desno odvajanje na trasi zadate putanje. Izgleda da je Mujica putar, malo deblje iscrtao one linije što vode nalevo?

Budući da zbog tempa promocije nisam imao vremena pročitati uputstvo za upotrebu S klase, čijoj obimnosti bi i Tolstoj pozavideo, držim se balkanskog pristipa High tech-u. Znate već – Hrani svinje i ništa ne diraj.

Recept je bio uspešan, što sa rukama na volanu što sa rukama na kolenima (zamišljene) saputnice, pogrešno navođenje je brzo automatski korigovano.

U Mercedesu ističu da „Intelidžent drajv sistem“ je zaprvo kao da imate asistenta koji vam obezbeđuje podršku u vožnji na bazi najnovijih informacija o situaciji na putu kojim se krećete. Proizvođači prvu generaciju potpuno autonomnih vozila najavaljuju za početak iduće decenije, pa ovo dođe kao neka vrsta navikavanja.

Novi linisjki šestak

Vozački utisci
Verovatno već i sami čitaoci mogu pretpostaviti da je sedeti za upravljačem nove S-Klase prilična čast, užitak ali i odgovornost. Za razliku od ranijih modela koji su više bili direktorski a manje vozački automobili, nova S-klasa je uporedo sa razvojem digitala i autonomne vožnje ponudila još jedan novi kvalitet. To se pre svega odnosi na značajno poboljšanu dinamiku vožnje i upravljivost.

Što bi rekli, može se voziti zaista malim prstom, uz solidnu preglednost i snalažljivost u gradskim uslovima.

Preciznost volana je tajna dobre komunikacije za vozačem koji može gotovo sa mikronskom tačnošću da navodi automobil gde želi.

Na otvorenom putu, voženi S 350 4Matic ili S 400 4Matic pružaju sjajnu trakciju i neočekivano neutralno ponašanje u krivinama. S400 je za nijansu agresivniji i dinamičniji baš koliko i glasi njihova razlika u snazi. Isto tako, stiče se utisak da je sada ogibljenje nešto tvrđe nego ranije bez obzira na izabrani mod vožnje, što gotovo nikako ne utiče na udobnost već samo na vozački utisak.

S-Klasa je sada mnogo više vozačka sprava u kojoj se može uživati i iza upravljača.

Naravno za detaljnije utiske ipak moramo sačekati višednevni test, ali i neminovno poređenje sa BMW serijom 7 i dolazećim Audi A8, kao priznatim reperima ocenjivanja u ovoj kategoriji vozila.

Balkanishe model

Iz kompanije „Star import“, stiglo je sopštenje da je već sada u Srbiji moguće poručivanje restilizovane S klase. Zbirna cena tehnologije zvane novi Mercedes S klase formira se severno od 100.000 evra, ali utešite se činjenicom da za razliku od nadležnog Ministarstva za tehnološki razvoj, svaki kupac S klase automatski postaje i direktni donator ili mecena tehnološkom napretku automobilske industrije.

Iz Ciriha za “Vrele gume” – Miroslav Šosberger
Fotografije: Mercedes Benz
Preuzeto sa: Vrele gume