Land Rover Freelander 2

 

Opis

Land Roverov model Freelander 2 dostupan je na tržištu od 2006.godine. Freelander 2 je savršena kombinacija off road sposobnosti i voznih osobina po autoputu, ali i po normalnim cestama i gradu. U odnosu na prijašnju generaciju, kvaliteta materijala i izrade se znatno poboljšala i ovaj model se doima snažno i kvalitetno kao i svaki Land Rover model. Zahvaljujući prostranom interijeru Freelander 2 je savršen izbor kao obiteljski automobil, a može vući i veće kamp prikolice.
U ponudi motora su dostupna samo dva dizel agregata zapremnine 2.2 litara i snage 150 ili 190 KS. Motor s 150 KS (eD4) dolazi s pogonom na prednje kotače i ručnim mjenjačem s 6 brzina dok snažniji motor s 190 KS (TD4) dolazi s pogonom na sve četiri kotače i automatskim mjenjačem s 6 brzina. U snažniji motor s 4×4 pogonom je ugrađena i start&stop tehnologija koja isključuje motor na semaforima zbog uštede goriva. Za većinu korisnika Freelander 2 modela dovoljan je i slabiji motor od 150 KS koji ima i manje troškove održavanja. Ukoliko više volite off road vožnju bolji izbor je jači motor s 190 KS te je jako snažan, ubrzanja su glatka i automatski mjenjač dobro odrađuje svoj posao.
Freelander 2 je savršena kombinacija off road i cestovnog automobila. Odličan u svim pogledima off road mogućnosti, ali i odličan kada se stigne do asfaltiranih cesta. Upravljač je vrlo precizan i vraća puno povratnih informacija, upravljanje je također uglađeno i nema pretjeranog naginjanja u zavojima. Freelander 2 se u vožnji ponaša kao obični obiteljski automobil, a ne kao 4×4. Podvozje je također dobro postavljeno pa je i vožnja na dužim putovanjima udobna. Svi modeli opremljeni jačim paketom opreme od serijskog dolaze opremljeni s jednostavnim za korištenje sustavom za odabir podloge na kojoj se vozite.
Postoje 6 paketa opreme, a standardni paket uključuje ESP, 6 zračnih jastuka, centralno zaključavanje, alarm, aluminijske naplatke, klimu, sva 4 električna prozora, električno podesivi i grijani vanjski retrovizori, radio s CD-om i MP3, kontrole radija na upravljaču i djeljiva preklopiva stražnja sjedala. Na Euro NCAP testu postigao je maksimalnih 5/5 zvjezdica.

Preuzeto sa: auto-mane.com