Brabus Mercedes AMG GLE

Brabus Mercedes AMG GLE

Specijalizovani tjuner Mercedesovih automobila Brabus predstavio je svoj novi tjunerski program za Mercedes-AMG 63 S Coupe na Sajmu automobila u Dubaiju.

Nazvan 700 Coupe, model visokih performansi poseduje body kit od karbonskih vlakana koji uključuje prednji spojler, deflektore vazduha i sportski zadnji difuzor. Automobil takođe ima spojler postavljen na vratima prtljažnika, kao i 23-inčne naplatke od legura i AIRMATIC vazdušno vešanje koji spušta automobil za 35 mm.
Brabus Mercedes AMG GLE
U unutrašnjosti su Azure Blue Mastik kožna sedišta, papučice od legura, osvetljene pločice na pragovima i patosnice u dva tona.Ispod haube se nalazi 5,5-litarski V8 twin-turbo motor s novim turbopunjačem, a postavljen je sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika. Optimizovana je ECU jedinica, pa motor sada razvija 690 KS uz 960 Nm obrtnog momenta. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za četiri sekunde pre nego dostigne maksimalnu brzinu od 300 km/h.
Brabus Mercedes AMG GLE
Kupci koji žele nešto više mogu odabrati Brabus 850 6.0 Biturbo 4×4 Coupe koji razvija 838 KS pri 1024 Nm obrtnog momenta. Do “stotke” stiže za 3,8 sekundi, a maksimalna elektronski ograničena brzina je 320 km/h.

Brabus Mercedes AMG GLE
Izvor: www.klix.ba